Foto- en Tekenwedstrijd

30 Jaar Jubileum Rijn & Weert

Fotowedstrijd met thema: Originele kijk op molens

Het onderwerp kan veelzijdig worden benaderd, het is niet verplicht – maar mag natuurlijk wel – om de (binnen- of buitenkant van de) Werkhovense molen als uitgangspunt te nemen. De drie juryleden zijn vakkundige fotografen en weten creativiteit op waarde te schatten. Om goed te kunnen vergelijken is een afdruk op A4 formaat (ca. 20 x 30) – of iets dat daarbij in de buurt komt – gewenst. Printerkwaliteit is prima. Overigens biedt Colijn van Noort ( www.fotovannoort.nl ) aan om desgewenst een professionele afdruk te maken voor de kostprijs van € 10,-.  

De foto’s moeten vóór of op 27 april – koningsdag – worden ingeleverd bij de molen met op de achterkant vermelding van naam, adres, telefoonnummer en e-mail. De uitslag wordt op feestdag 11 mei bekend gemaakt. De winnaar krijgt een cadeaubon van €25,- en de foto wordt gepubliceerd op de website van de molen.

Tekenwedstrijd: Maak de mooiste molen kleurplaat

Om het dertig-jarig restauratie jubileum van de Werkhovense korenmolen op Nationale Molendag 11 mei extra feestelijk te maken kunnen alle kinderen meedoen met een kleurwedstrijd.

De kleurplaten, een voor de jongsten (links) en eentje voor de oudere kinderen (rechts), kunnen hieronder gedownload worden door op de afbeelding te klikken. 

Je mag de kleurplaat inkleuren, beplakken of wat dan ook, alles mag. Wie zelf liever een molen tekent mag dat ook doen. De mooiste kleurplaten worden beloond met een prijs. De prijsuitreiking vindt plaats op 11 mei. Vergeet niet je naam, telefoonnummer en leeftijd in te vullen. De kleurplaten moeten uiterlijk 27 april – Koningsdag – ingeleverd worden bij de molen in Werkhoven. Eerder mag ook, kijk voor openingstijden op deze website.

 

De Evenementencommissie

De evenementencommissie organiseert jaarlijks festiviteiten voor de “Nationale Molendag” (altijd de 2ezaterdag in mei) en voor Open Monumentendag (2e zaterdag in september). Tijdens deze bijzondere dagen, organiseert Korenmolen ‘Rijn & Weert’ de volgende activiteiten:

  • Rondleidingen in de molen door de molenaars
  • Een braderie en streekmarkt met diverse kramen
  • Muzikale optredens tijdens de markt 

De molen is op bovenstaande dagen vrij toegankelijk voor publiek. Molenaars zijn aanwezig om uitleg te geven over de techniek en de geschiedenis van de molen. Iedereen is dan ook van harte welkom om het assortiment van de molenwinkel in het echt te bezichtigen. De inmiddels beroemde Molenwafels worden ook gebakken.